Kerma

Kinos ja joukko yksityisiä sijoittajia hankkivat syksyllä 2015 omistukseensa Lahden keskustassa sijaitsevan historiallisen tehdasalueen joka paikallisesti tunnetaan nk. Vientikerman alueena. Alueella on historiansa aikana, vuodesta 1905 tuotettu monia tunnettuja tuotteita, kuten Jacky Makupaloja, Creme Bonjour -levitteitä, Viri -kaakaota ja Kevyt Linja -tuotteita. Kiinteistölle tullaan Kinoksen johdolla kehittämään uusi asemakaava ja pääosa vanhasta rakennuskannasta korvataan uusilla asuin- ja toimitilarakennuksilla. Asemakaavalla suojellaan 1-2 rakennusta. Radiomäen Kiinteistöt Oy:tä hallinnoi Kinos Property Investment Oy.

Kerma

Kiinteistö Oy Radiomäen Kiinteistöt Oy

Yleiskuvaus

Kerman kortteli on 15 600 kerrosneliön ja neljän eri asuintalon uusi kokonaisuus Lahden keskustan eteläosaan. Rakentamisen pääpaino on asumisessa, mutta kaava sallii myös monimuotoista hankekehitystä kuten palveluasumista. Kerman hankkeessa tärkeimpiä suunnittelua ohjaavia tekijöitä ovat energiatehokas rakentaminen sekä kestävän kehityksen periaatteet.

Vanhojen Lahden Vientikerman kiinteistöjen purkutyöt alkoivat kesällä 2021, uudistyöt alkavat keväällä 2022 ja ensimmäisen valmistumistavoite on vuonna 2023. Kerman korttelissa Loviisankadulla sijaitsee Lahdessa erittäin harvinainen ja suojeltu puutalo Villa August, joka toimi aikanaan tehtaan ruokalana.

Kerman kortteli sijaitsee aivan Lahden Matkakeskuksen vieressä. Lahden uusi kehätie sekä nelostie Helsinkiin ovat viiden minuutin ajomatkan päässä.

Kiinteistö

Päävuokralainen

Yhteystiedot

Lisätiedot

Jari Tulokas
jari.tulokas@superion.fi
+358 500 287 661

Laskutustiedot

Kiinteistö Oy Radiomäen Kiinteistöt Oy

(OpusCapita skannauspalvelu)

Operaattori Opus Capita Solutions E204503
OVT-tunnus 003727102234

PL 12282
00062 LASKUTUS

Loviisankatu 1, Lahti