Kerma

Kinos ja joukko yksityisiä sijoittajia hankkivat syksyllä 2015 omistukseensa Lahden keskustassa sijaitsevan historiallisen tehdasalueen joka paikallisesti tunnetaan nk. Vientikerman alueena. Alueella on historiansa aikana, vuodesta 1905 tuotettu monia tunnettuja tuotteita, kuten Jacky Makupaloja, Creme Bonjour -levitteitä, Viri -kaakaota ja Kevyt Linja -tuotteita.

Kiinteistölle kehitetään Kinoksen johdolla kehittämään uusi asemakaava ja pääosa vanhasta rakennuskannasta korvataan uusilla asuin- ja toimitilarakennuksilla. Asemakaavalla suojellaan 1-2 rakennusta. Radiomäen Kiinteistöt Oy:tä hallinnoi Kinos Property Investment Oy.

 

Ennakkomarkkinoinnissa Lahden Kerma: 

Kerma on viihtyisä ja laadukkaasti rakennettava uudiskohde Lahden Matkakeskuksen vieressä. Viimeistellyt kodit tarjoavat nykyaikaista asumismukavuutta vehreässä ympäristössä. Kotikorttelisi ympärillä avautuu keskustan palvelutarjonta, upea luonto ja metsäiset lenkkipolut, monipuoliset urheilumahdollisuudet ja nopeat yhteydet joka suuntaan. Koulut ja päiväkodit löytyvät läheltä. Asuntojen materiaalivalinnat ja värimaailma on luonnonläheisiä ja kestävät aikaa. Laadukkaisiin materiaaleihin pystyy vaikuttamaan, jotta asunnosta saadaan miellyttävä ja omannäköinen. Jokaiseen asuntoon tuo luksusta ekologisesti kaukokylmällä toteutettava viilennys. Oleskelutiloja monipuolistaa lähes kaikissa asunnoissa parveke. Autopaikat löytyvät taloyhtiön pihalta ja sisäpihan alle rakennettavasta parkkihallista. Suojaisa korttelipiha ja yhteiset tilat lisäävät asumismukavuutta. Kerma tarjoaa kodin erilaisiin elämäntilanteisiin ja yhteisöllisen ympäristön nautinnollista asumista silmällä pitäen.

Löydät kohteet https://www.kiinteistomaailma.fi/haku hakusanalla Salininkatu, Lahti 

 

Kerma

Kiinteistö Oy Radiomäen Kiinteistöt Oy

Yleiskuvaus

Kerman kortteli on 15 600 kerrosneliön ja neljän eri asuintalon uusi kokonaisuus Lahden keskustan eteläosaan. Rakentamisen pääpaino on asumisessa, mutta kaava sallii myös monimuotoista hankekehitystä kuten palveluasumista. Kerman hankkeessa tärkeimpiä suunnittelua ohjaavia tekijöitä ovat energiatehokas rakentaminen sekä kestävän kehityksen periaatteet.

Vanhojen Lahden Vientikerman kiinteistöjen purkutyöt alkoivat kesällä 2021, uudistyöt alkavat keväällä 2022 ja ensimmäisen valmistumistavoite on vuonna 2023. Kerman korttelissa Loviisankadulla sijaitsee Lahdessa erittäin harvinainen ja suojeltu puutalo Villa August, joka toimi aikanaan tehtaan ruokalana.

Kerman kortteli sijaitsee aivan Lahden Matkakeskuksen vieressä. Lahden uusi kehätie sekä nelostie Helsinkiin ovat viiden minuutin ajomatkan päässä.

Kiinteistö

Osoite Loviisankatu 1

Päävuokralainen

Yhteystiedot

Lisätiedot

Jari Tulokas
jari.tulokas@superion.fi
+358 500 287 661

Laskutustiedot

Kiinteistö Oy Radiomäen Kiinteistöt Oy

(OpusCapita skannauspalvelu)

Operaattori Opus Capita Solutions E204503
OVT-tunnus 003727102234

PL 12282
00062 LASKUTUS