Ajankohtaista

Malski – Hybriditalo vanhaan panimokiinteistöön

Malski on Lahden keskustaan vuoden 2020 avautuva kaupunkilaisten, yritysten ja kulttuurin keskus. Historiallisessa, vuonna 1912 rakennettussa panimorakennuksessa toimivan Malskin erikoisuus on paikallisuus ja yhdessä tekemisen tapa, joka tuottaa näkyviä tuloksia ajankohtaisina tapahtumina, uutena liiketoimintana ja vaikuttavina kohtaamisina. Malskin kantavat voimat ovat uutta luovat yritykset, LAD Lahti Art & Design Museum, tapahtumasali Sammio, cowork yhteisö, ravintola, kahvila-paahtimo ja panimopubi.

Lue lisää www.malski.fi


Rantakartano -hanke etenee

Rantakartanon kylpylähotellin rakentamisen mahdollistava asemakaava on saanut lainvoiman. Kaupunginvaltuuston syyskuun alkupuolella hyväksymästä kaavamuutoksesta ei jätetty määräaikaan mennessä valituksia.

Kaavan läpimeno merkitsee, että yli 100 miljoonan euron projektin valmistelut käynnistyvät ja rakentaminen voisi olla mahdollista aloittaa 2020.


Hämeenlinnaan avataan uusi viihde- ja keilaravintola

Kinos on allekirjoittanut pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Fifth Avenue -ravintolakonseptia operoivan yrityksen kanssa uuden keila -ja viihderavintolan tuomisesta Hämeenlinnan Sibeliuksenkatu 2:een entisen Sirkus -yökerhon tiloihin. Toimitilat ovat pinta-alaltaan lähes 1.000 m2:ä ja ne läpikäyvä laajan saneerauksen ennen avajaisia. Ravintolan on tarkoitus aueta lokakuussa 2017.


Mikkelin Hallituskatu 3 saneerataan, päävuokrasopimukset allekirjoitettu

Kinoksen hallinnoimaan Mikkelin Hallituskatu 3:n kiinteistöön on päätetty laajasta peruskorjauksesta joka käsittää osan kellaritiloja, laajan osan katutasoa sekä kokonaisuudessaan kerrokset 2-7. Talo uusitaan sisäosiltaan lähes täydellisesti, remontin kattaessa koko talotekniikan ja kaikki pinnat sekä rungon muutos- ja perusparannustöitä. Rakennuksen päävuokralaiseksi tulee Mehiläinen Hoivatilat Oy, jolle saneerataan kiinteistöön sekä tehostetun hoivan tiloja että palveluasuntoja. Mehiläinen vuokraa kokonaan kerrokset 3-5 ja osia kerroksista kellari, 2 ja 6. Rakennuksen katutasossa toimii jo saneeratuissa tiloissa Oma Säästöpankki sekä If Vahinkovakuutus. Kiinteistön 6. ja 7. kerros toteutetaan vuokra-asunnoiksi, joita tulee yhteensä 17 kappaletta. Katutasoon sekä 2. kerrokseen haetaan vuokralaiskonseptiin sopivia liike- ja toimistovuokralaisia sekä hoiva- ja hyvinvointialan toimijoita. Saneeraus valmistuu syksyllä 2018.

 


Uusi osoite

Kinos muuttaa 1.8 alkaen uusiin toimitiloihin. Uusi osoitteemme on Loviisankatu 1, 15100 Lahti.


Ramboll ja KPMG ovat allekirjoittaneet vuokrasopimuksen Kouvolan Kauppalankatu 9:ään

Kinos on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Ramboll Finland Oy:n kanssa n. 430 m2:n toimitiloista Kauppalankatu 9:ään, Kouvolan kävelykadulla. Jo aiemmin keväällä allekirjoitimme KPMG:n kanssa uuden pitkäaikaisen vuokrasopimuksen Käsityöläiskatu 4:n puolelle kiinteistöä. Molemmat toimitilat saneerataan laajasti, moderniksi toimistoksi ennen vuokrasuhteen alkua. Myös Rambollin sopimus on monivuotinen. Kauppalankatu 9 ja Käsityöläiskatu 4 osoitteissa sijaitsevaan Pohjoislaakson kiinteistöön on viime vuosina panostettu paljon ja panostus on tuottanut hyvää tulosta. Kiinteistö on vakiinnuttamassa asemansa yhtenä Kouvolan keskustan kiinnostavimmista toimistokiinteistöistä.

Lisätietoa: Arto Korhonen 040 574 3314, arto.korhonen@kpi.fi


Jukurit Hallitustorin kiinteistöön Mikkelissä

Jääkiekon Liigaan kaudelle 2016-2017 nouseva Mikkelin Jukurit on allekirjoittanut vuokrasopimuksen sijoittumisesta Mikkelin Hallituskatu 3:ssa, torin laidalla sijaitsevaan nk. Hallitustorin kiinteistöön. Rakennuksen katutason tiloista on saatu vuokrattua Jukureiden tilojen lisäksi pitkäaikaisilla sopimuksilla tilat Oma Säästöpankille ja If Vahinkovakuutukselle. Katutasoon haetaan vielä muutamia vuokralaisia. Kiinteistön ylempiin kerroksiin suunnitellaan saneerattavan asuntoja.

Lisätietoa: Arto Korhonen 040 574 3314, arto.korhonen@kpi.fi


Kahdelle Porin kiinteistölle LEED sertifikaatit

Kinoksen hallinnoimiin ja osaomistamiin kohteisiin, Koy Porin Itäpuisto 7 ja Koy Porin Satakansa (Valtakatu 12) on saatu merkittävien korjausinvestointien seurauksena LEED Silver -sertifikaatit. Saneerauksien yhteydessä rakennuksiin on tehty tilat mm. Porin verotoimistolle, Satakunnan ulosottovirastolle, Satakunnan Ely-keskukselle, Fitness24seven kuntosaliketjulle ja Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon Palkeet -yksikölle.

Hankkeiden LEED konsulttina toimi L Arkkitehdit Oy.

Lisätietoja: Arto Korhonen 040 574 3314


Kinos osti Moision sairaala-alueen Mikkelistä

Kinos, Mikkelin kaupunki ja ryhmä sijoittajia ovat heinäkuussa 2015 tehdyllä kaupalla ostaneet nk. Moision sairaala-alueen Mikkelistä. Kauppa koostuu n. 22 hehtaarin maa-alueen lisäksi kolmestatoista rakennuksesta, pinta-alaltaan noin 19.000 kerrosneliömetriä. Pääosa alueesta vuokrattiin pitkäaikaisesti takaisin myyjälle, Etelä-Savon Sairaanhoitopiirille. Alueella toimii sairaanhoitopiirin lisäksi myös yksityinen päiväkoti ja puusepänverstas.

Alue ostettiin kehitettäväksi, pitkäaikaiseksi projektiksi, joka alkaa master plan -suunnitelman tekemisellä ja jatkuu kaavatyöllä sekä nykyisten rakennusten uuden käytön suunnittelulla.

Lisätietoja: Arto Korhonen 040 574 3314